Leder i NNF Tarjei møtte Statsminister Erna

Speeddate.jpg
  • Del:
Leder i NNF Tarjei møtte Statsminister Erna

Dette var interessant og lærerikt. Jeg følte virkelig at statsministeren lyttet til hva jeg hadde på hjertet, sier Tarjei Evensen.

Han er leder av Nittedal Næringsforening. Tirsdag deltok han på regjeringens speed dating med lokale næringslivsledere i Lillestrøm.

– Regjeringen stilte med et stjernespekket lag. Foruten statsministeren deltok finansminister Siv Jensen, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, klima- og miljøminister Ola Elvestuen og barne- og familieminister Kjell Ingolf Robstad. Jeg var så heldig å få møte statsminister Erna Solberg ansikt til ansikt, opplyser Evensen.

Og hva var det de to snakket under fire øyner? Jo, forteller Nittedals «næringssjef», gründervirksomhet ble teamet.

– Det offentlige har en rekke støtteordninger hvor gründere kan søke råd, hjelp og støtte i oppstartfasen. Det er bra. Men det som mangler er tilsvarende rådgivningstjeneste for gründeren å henvende seg til når den nystartede bedriften er klar for å ekspandere. Da er det mange næringslivsledere som føler at de igjen står på bar bakke. Her har myndighetene en viktig oppgave å følge opp, mener Evensen.

Dette var altså samtaleemne mellom Norges statsminister og Nittedals næringslivsleder:

– Jeg følte at statsministeren lyttet til mine meninger og forslag. Selvsagt kunne hun ikke love noe der og da, men jeg sitter igjen med en følelse av å ha blitt forstått, avslutter Tarjei Evensen.

Regjeringens medlemmer reiser for tiden land og strand rundt og inviterer til speed dating med lokalbefolkningen der de gjør strandhugg.(Tekst og bilde er lånt av Varingen)